12 flaskor whisky

Lite underhållande läsning för den som orkar med:

Jag hade 12 flaskor whisky i min källare. Emellertid tyckte ej min hustru om detta spritinnehav, varför hon bad mig hälla ut alltsammans i vasken. Eftersom jag inte vågade säga emot henne började sålunda mitt vanskliga arbete. Jag drog korken ur den första flaskan och hällde ut innehållet i vasken med undantag av ett glas, som jag drack ur. Så drog jag korken ur den andra flaskan, hällde ut innehållet med undantag av ett glas vilket jag drack ur.

Så drog jag korken ur den tredje flaskan, hällde ut ett glas med undantag av det innehåll som jag drack ur. Så drog jag korken ur den fjärde vasken, hällde flaskan i glaset, hällde korken i flaskan och drog ur glaset.

Därefter drog jag korken ur flaskan, hällde vasken i flaskan. Då alla flaskor voro tomma, stödde jag huset med en handen medan jag räknade flaskor och glas med den andra. Det blev 29, precis. För att vara riktigt säker på min sak räknade jag en gång till. Denna gång blev det 74 igen.

Då huset passerade förbi räknade jag det hela om igen och till sista alla husen, flaskorna samt vaskarna med undantag av en kork som jag hällde i huset och drack ur.

Advertisements

Comments are closed.